%PM, %28 %576 %2018 %12:%Lip

163. godišnjica rođenja Vlaha Bukovca (1855.-1922.)

U srijedu, 4. srpnja 2018. godine u Kući Bukovac u Cavtatu prigodnim muzejskim programima obilježit će se 163. godišnjica rođenja Vlaha Bukovca (1855.-1922.). Tema ovogodišnjih radionica, izložbe i predavanja je pedagoški rad s djecom i mladima.

10.00

Radionica za djecu – intervencija u javnom prostoru

Na dječjoj radionici pod vodstvom Petre Kralj Fox izrađivat će se prostorna instalacija koja će se potom postaviti u javnom gradskom prostoru u Cavtatu kako bi se šira zajednica podsjetila na godišnjicu rođenja velikog slikara Vlaha Bukovca. Radionica je otvorena za sve dobne skupine djece.

19.00

Otvorenje izložbe i koncert

Izložba radova učenika O.Š. Cavtat nastalih kroz projekt „Mali Bukovci“ u školskoj godini 2017/18. postavit će se u prostoru Kuće Bukovac kao pop-up izložba dječjih radova nastalih za vrijeme ili inspiriranih posjetom učenika ovom specifičnom prostoru i stalnim postavom muzeja te će s njime korespondirati i egzistirati u dijalogu.

Otvaranje izložbe pratit će koncert učenika pod mentorstvom prof. Đive Kušelj.

20.00

Predavanje

Lucija Vuković: Obrazovanje i pedagoški rad Vlaha Bukovca s osvrtom na zbirku Kuće Bukovac

U predavanju će se govoriti o školovanju Vlaha Bukovca u djetinjstvu i ranoj mladosti provedenima u Cavtatu, New Yorku, Callau i San Franciscu, o prvim Bukovčevim uzorima i učiteljima, preko slikara Zebedea Piccinija i Domenica Tojettija do slavnog predstavnika francuskog akademskog slikarstva Alexandrea Cabanela. Govorit će se o Bukovcu kao središnjoj figuri neformalne zagrebačke slikarske škole koja je označila početak hrvatskog modernog slikarstva i kao likovnom pedagogu Umjetničke akademije u Pragu koji je svojim djelovanjem snažno utjecao na daljnji razvoj češke moderne umjetnosti.

Povodom 163. obljetnice rođenja Vlaha Bukovca Kuća Bukovac organizira desetodnevne dramske radionice koje započinju 30. lipnja 2017. Polaznici će, temeljem Bukovčevog autobiografskog romana Moj život, prirediti predstavu koja će biti prikazana zadnjeg dana radionice, 11.7.2018. godine. 

Radionice su otvorene za svu djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. 

Vidimo se u Kući Bukovac!

Izbornik

izlozbe n2

ulaznice n2

radno n

suvenirnica n

radionice n

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×