Subota, 03 Rujan 2022

Održana promocija knjige "Bukovac na razglednicama" Nika Kapetanića

U sklopu obilježavanja 100. obljetnice smrti Vlaha Bukovca Muzeji i galerije Konavala izdali su knjigu Nika Kapetanića "Bukovac na razglednicama". Ovo je prvi put da je objavljena zbirka razglednica nekog slikara i prvi put da su Bukovčeve razglednice nađene na jednom mjestu. Autor Niko Kapetanić svojim je znanstvenim pristupom i kolekcionarskom strašću na jednom mjestu prikupio sve do sada poznate razglednice i otvorio novi perspektivu sagledavanja Bukovčeva rada.

Promocija se održala u vrtu Bogišićeve zbirke, u Kneževu dvoru u Cavtatu, gdje se okupio veliki broj zainteresiranih. Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić vodila je program promocije, davši prvu riječ kolegici, višoj kustosici Heleni Puhari koja je upoznala zainteresirane s Bukovčevim cjeloživotnim interesom za fotografiju. Nakon nje riječ je uzeo dr. sc. Joško Belamarić, povjesničar umjetnosti iz Instituta za povijest umjetnosti iz Splita koji se osvrnuo na profesionalni odnos prema promidžbi Vlaha Bukovca te na njegovu sveprisutnost kod izdavača u svim slavenskim centrima. Autor se u svom obraćanju prisutnima osvrnuo na razloge nastanka ove knjige, ali i na prepreke i prinose koje je rad na knjizi donio. Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala osim sudionicima na promociji se zahvalila HAZU-u, gđi Nelli Lonzi i Ivani Lazarević na suradnji i ustupanju prostora za promociju, Turističkoj zajednici općine Konavle i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na financijskoj pomoći u tisku knjige, Hotelu Cavtat i g. Ivu Šutalu na pomoći te Konavoskom komunalnom društvu na tehničkoj podršci.

Nakon službenog dijela nastavilo se druženje uz domjenak.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×