ProEUverb - Prezentacija i usporedba poslovica, sličnosti i različitosti među zemljama Europske Unije

Erasmus+ KA2

Projektni broj: 2018-1-HR01-KA204-047507

Koordinator: Muzeji i galerije Konavala (Hrvatska)

Partneri: Portugal i Finska

Kratki opis: Poslovice su jedna od poveznica europske kulturne tradicije, a oblik poslovice dobro je poznat i prihvaćen dio svake europske kulture. Svaka nacija ima svoj oblik poslovica koje izražavaju vrijednosti, moral, pogled na svijet i tradicijska uvjerenja o životu. Nacionalna mudrost i istina ponekad se prikazuju u metaforičkom, ali uvijek u lako pamtljivom obliku.

Kao dio nacionalnih kolektivnih sjećanja, poslovice su važan dio kulturne baštine te njihovo proučavanje može poslužiti kao osnova za istraživanje europske kulturne tradicije i jačanje međusobnog razumijevanja. Tumačenje poslovica može biti složen proces, pogotovo ako se radi o poslovicama iz drugih kultura.

Zajedničke vrijednosti jezgra su europske kulturne baštine, izvor inspiracije za premošćivanje prepreka i pronalaženje novih puteva u trenutnoj krizi. Poslovice drugih naroda stavljaju različite kulture u isti kontekst, naglašavajući višejezičnu prirodu europske baštine.

Glavna svrha projekta promicanje je multinacionalnog razumijevanja i kulturne raznolikosti u obrazovnom procesu u obliku koji je lako dostupan mlađim naraštajima, ali i u obliku koji će ostati budućim generacijama.

Projekt se odvija među tri partnera: Muzeji i galerije Konavala iz Hrvatske, Centar za obrazovanje odraslih Järvilakeusa (Järvilakeuden kansalaisopisto) iz Finske i EPRALIMA_Escola Profissional do Alto Lima, C.I.P.R.L. iz Portugala. Oni ujedno predstavljaju tri glavne europske jezične skupine. Svi navedeni aktivni su u području obrazovanja odraslih i traže inovativne načine podučavanja i učenja. Njihovo je osoblje ciljana skupina i glavni evaluator rezultata projekta.

Trajanje projekta: 18 mjeseci

Web: https://proeuverb.eu/en/index.php

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×