Petak, 16 Prosinac 2022

Božićne čestitke

Izložba Božićne čestitke realizirane su u suradnji sa sumještankom, Anom Kravić, vlasnicom velike zbirke čestitki. Preslike čestitki su izložene u obliku panoa prigodno tijekom blagdana u Zavičajnom muzeju Konavala. Osim suradnje s lokalnom zajednicom izložbenim sadržajem prikazali neko drugo vrijeme u kojemu su se lijepe želje i poruke redovno razmjenjivale poštom. Običaj čestitanja putem čestitki pratimo od početka 20. stoljeća, no razvojem tiskarske tehnologije najpopularnije je sredinom 20. stoljeća. Osim toplog sadržaja koji je zajednički svima, čestitke nam svjedoče i o modi vremena u kojem su nastale. Izbor motiva od profanog do sakralnog zastupljen je ovisno o društveno-političkim okolnostima u kojima nastaju.

Nasreću, kuća obitelji Kravić nije spaljena u Domovinskom ratu, pa su između ostalih segmenata života sačuvane i obiteljske čestitke. Inicijativom vlasnice Ane Kravić Muzeji i galerije Konavala prezentirali su prikupljenu građu radujući se daljnjoj suradnji s lokalnom zajednicom.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×