Četvrtak, 07 Prosinac 2023

Interaktivno stručno vodstvo kroz izložbu „Terra sigillata s cavtatskih lokaliteta“

Pozivamo vas na interaktivno stručno vodstvo kroz izložbu „Terra sigillata s cavtatskih lokaliteta“ koje će se održati u subotu, 9. prosinca u 10 sati u Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu u franjevačkom samostanu u Pridvorju.
Riječ je o izložbi koja je zamišljena kao prva u nizu programa zajedničkog naziva „Novootkriveni Epidaur“ u okviru kojega Muzeji i galerije Konavala planiraju obraditi i javnosti predstaviti nalaze s istraživanja vođenih posljednjih desetak godina na području Cavtata, rimskog Epidaura.
Terra sigillata je pojam koji obuhvaća široku skupinu fine rimske keramike, glatke ili reljefno ukrašene, kojoj je glavna identifikacijska karakteristika sjajni crveni premaz. Odlikuje se vrlo kvalitetnom sirovinom kao i specifičnim načinom izrade.
Kako se i gdje proizvodila ova vrsta keramike, kojim je sve trgovačkim vezama dolazila do Epidaura te koliko je ima na cavtatskim lokalitetima saznat ćete u našem arheološkom odjelu!

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×