Ponedjeljak, 28 Listopad 2019

PROEUVERB u Konavlima

Od 24. do 25. listopada 2019. godine u Konavlima je održan treći transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta PROEUVERB - Proverbs Presentation and Reflections, Similarities and Differences across EU countries. Na sastanku su sudjelovali sudionici Erasmus projekta iz Muzeja i galerija Konavala kao koordinatori projekta, Järvilakeuden kansalaisopisto, partneri iz Finske te EPRALIMA – Escola Profissional, partneri iz Portugala.
U dva radna dana dovršeni su prijevodi i interpretacije finskih, portugalskih i konavoskih poslovica, dogovoreni su finalni koraci projekta te je definirano da će partneri iz Finske predstaviti kratke filmove o poslovicama, partneri iz Portugala realizirat će izložbu na temu poslovica, a Muzeji i galerije Konavala prikazati interaktivnu web platformu za skupljanje poslovica. Ovaj projekt potaknuo je skupljanje i obradu nematerijalne baštine te prikazao načine njenog populariziranja i očuvanja u Konavlima, Portugalu i Finskoj.

Galerija slika

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×