Petak, 31 Siječanj 2020

Noć muzeja 2020.

Muzeji i galerije Konavala i ove su godine ponudili svim posjetiteljima bogati program u Noći muzeja.

U Zavičajnom muzeju program je otvoren dječjom radionicom Reci mi konavoskom poslovicom gdje su se uz ples, pjesmu i igru naši najmlađi prisjetili poslovica koje znaju, ali i naučili neke nove. Predavanjem Maris Stanović, Sve naše godine, okupljeni su se prisjetili povijesti Zavičajnog muzeja, a posebno su dojmljivi bili prikazi Muzeja u Domovinskom ratu te poslijeratna obnova u građevinu kakvu danas poznajemo.

Radionicu za djecu u Odjelu za arheologiju vodile su restauratorica Sanja Pujo, te studentice Sveučilišta u Dubrovniku Gloria Loborec i Dora Mihaljević koje su djeci pomagale u izradi glinenih posuda. S obzirom da je ovogodišnja Noć muzeja posvećena važnim obljetnicama, program Odjela za arheologiju obilježio je šestotu obljetnicu ulaska Konavala u sastav Dubrovačke Republike predavanjem Jelene Beželj Tragovima Dubrovačke Republike uz aktualnu izložbu Fragmentirani uzusi Sokola te predavanjem Marka Vodopije koji se osvrnuo na političke i društvene prilike koje su prethodile padu Republike 31. siječnja 1808. godine.

Limena glazba Cavtat svojih je 110 godina postojanja obilježila na dječjoj radionici u Kući Bukovac. Nakon što su svojim izvedbama oduševili prisutne, predstavili su svoje instrumente te ih na radost prisutnih ustupili najmlađima koji su ih mogli isprobati. Posljednji je događaj ovogodišnje Noći bilo predstavljanje druge slikovnice iz ciklusa slikovnica o Vlahu Bukovcu, Vlaho Bukovac – Odrastanje I - Vlahov kruh sa sedam kora. Slikovnicu koja prati Vlahov odlazak na brod Osmi dubrovački i pustolovine koje je doživio, predstavile su Lidija Crnčević, Jelena Obradović Mojaš i Antonia Rusković Radonić nagovješćujući i treći nastavak slikovnice.

Galerija slika

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×