Utorak, 19 Rujan 2017

Arheološki muzej s prikazom podvodnih nalazišta uskoro u Pridvorju (BLUEMED)

Općina Konavle trebala bi do 2019. godine u sklopu Arheološkog muzeja u Pridvorju dobiti posebnu atrakciju kojom bi posjetitelji mogli „uroniti“ u morske dubine do podvodnih arheoloških nalazišta. Naime, na sastanku predstavnika DUNEA-e, zamjenika načelnika Općine Konavle Iva Radonića, ravnateljice Muzeja i galerija Konavala Antonije Rusković Radonić, direktora Turističke zajednice Konavle Frana Herendije i vlasnika Ronilačkog centra Epidaurum Borisa Obradovića dogovoren je zanimljiv projekt BLUEMED u suradnji s Italijom, Španjolskom, Ciprom i Grčkom.

Podvodna arheološka nalazišta u Cavtatu, talijanska nalazišta Baiae i Capo Rizuto te Podvodni muzeji na Sporadima u Grčkoj dogovorili su suradnju prema kojoj će se posebnim kamerama snimiti podvodna arheološka nalazišta. Nakon snimanja, zahvaljujući Virutal diving systemu, 3D-vizualizaciji, 360 stupnjeva video playeru, 3D-monitorima i interaktivnim ekranima na dodir, Odjel za arheologiju omogućit će svim posjetiteljima muzeja da iz sigurnosti prostorije „urone“ u morske dubine i interaktivno pregledavaju bogato podvodno arheološko nalazište u blizini Cavtata.

Cavtata.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×