Ponedjeljak, 15 Lipanj 2020

Radionice robotike i programiranja bez ekrana u Kući Bukovac

U Kući Bukovac održan je ciklus besplatnih radionica robotike i programiranja bez ekrana namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Prvi dio ciklusa od dvije radionice održao se 24. lipnja, a drugi dio ciklusa održan je 1. srpnja.

Na radionici su prikazani i predstavljeni razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Na radionicama su polaznike poučeni razvijanju računalnog razmišljanja i programiranju bez korištenja ekrana.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzeji i galerije Konavle. Na kraju radionice polaznici su dobiti uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Radionicama robotike i programiranja bez ekrana sudjelovali smo u Europskom tjednu robotike 2020 i Europskom tjednu programiranja 2020.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×