Utorak, 26 Listopad 2021

Otvoren poziv: Zbornik Muzeja i galerija Konavala

Nakon objave prvog broja Zbornika Muzeja i galerija Konavala s temom velike obljetnice, 600 godina dubrovačke vlasti u Konavlima, s veseljem pokrećemo novi poziv na prikupljanje radova za sljedeći broj.
Ovom će prilikom tematska poveznica biti predio Konavala, geografsko područje Konavoske površi. Prostor Konavoskih brda sa selom Kuna konavoski je peljar ostataka tradicijskog života u Konavlima, prostor utjelovljenja povijesnog formiranja političkih zajednica i problematike istog.
Čini se da su dosadašnja istraživanja Konavala prema ovom području ukazala nedovoljno pažnje i znanstvenog interesa. S tom namjerom želimo ispitati mogućnost novih prinosa i obrade materijalne i nematerijalne baštine ovoga područja.
Pozivamo Vas da svojim stručnim ili znanstvenim radom pridonesete nekom od tema vezanih za područje Konavoske površi. Molimo sve zainteresirane da nam se jave s prijedlogom teme do 1. studenog 2021. godine s ispunjenom prijavnicom (prilog 1.) na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Urednički odbor odgovoran je za konačni odabir članaka koji će biti objavljeni u Zborniku Muzeja i galerija Konavala, o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti. Radove za Zbornik prema propozicijama iz priloga 2. i 3. potrebno je dostaviti do 31. ožujka 2022. godine. Svaki će autor imati pravo na dva besplatna primjerka.

Više informacija nalazi se u prilozima.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×