Srijeda, 10 Svibanj 2023

Stručno vodstvo kroz izložbu "Otac i kćeri, bilješke i skice" u Kući Bukovac

Kustosica Jelena Beželj održala je u četvrtak, 11. svibnja u 17 sati besplatno stručno vodstvo po novootvorenoj izložbi "Otac i kćeri, bilješke i skice".

U Kući Bukovac otvorena je izložba "Otac i kćeri, bilješke i skice" kustosice Jelene Beželj. U nešto drugačijem izdanju galerijskog prostora Kuće Bukovac izložene su skice i crteži Jelice i Ivanke Bukovac, kao i nekoliko crteža njihova oca i učitelja Vlaha Bukovca koji je uvijek zagovarao crtanje kao osnovu svakog slikarskog čina. Tako je često govorio da je crtež za slikara, isto što i kostur za ljudsko tijelo. Ivanka i Jelica prve su akademske slikarice na našem području. Premda vrlo posvećene vlastitom slikarstvu, život su posvetile svome ocu i stvaranju njegova memorijalnog muzeja. U njegovoj sjeni nije bilo prostora da se izraze u punini svoga talenta. Tako je u Kući Bukovac veliki broj njihovih radova od samih početaka do kraja njihovog stvaralačkog života. Među tom građom nalaze se brojne skice i crteži koji su ostali u obiteljskoj ostavštini ili su nalazili put do Kuće Bukovac nakon ponovnog otvorenja muzeja 2004. godine. Ovom je prilikom kustosica Jelena Beželj napravila pregled tog velikog korpusa od preko 500 crteža i skica te ih izložila u sklopu izložbe koja kontekstualizira crtačko umijeće: od ideje do ostvarenja kroz crteže.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×