Četvrtak, 11 Svibanj 2023

Međunarodni dan muzeja u MIGK-u

Muzeji i galerije Konavala pripremili su bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja, koji se održava 18. svibnja, a ovogodišnja tema je "Muzeji, održivost i dobrobit".

U Zavičajnom muzeju Konavala Međunarodni dan muzeja obilježit će se u suradnji s učenicima Područne škole Čilipi uz edukativni kviz znanja o kulturnoj i tradicijskoj baštini Konavala. Kroz četiri kviza, sadržajem i opsegom prilagođenim svakom pojedinačnom razredu, učenici će se međusobno natjecati te propitati i ponoviti svoje znanje o raznim segmentima baštine, stečenim programom školskog kurikuluma i ranijim edukativnim suradnjama s muzejom. Kvizovi znanja održat će se u jutarnjim terminima od 8 do 12 sati.

Pozivamo našu najmlađu publiku na vodstvo kroz Kuću Bukovac i izložbu Otac i kćeri, bilješke i skice u 16 sati. Vodstvo je prilagođeno djeci, a uz brojne skice Jelice i Ivanke Bukovac, te njihovog oca i učitelja Vlaha Bukovca, saznat ćemo čemu služe crteži i što nam sve govore o umjetničkom stvaralačkom procesu. Kroz izložbu će vas provesti muzejska pedagoginja Petra Kralj Fox. 

Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala pripremio je predavanje pod nazivom "Jadran između Cezara i Pompeja" koje će se održati u 18 sati. Tema predavanja su pomorski sukobi Cezarovih i Pompejevih pomorskih snaga tijekom rimskog građanskog rata, političke okolnosti u Iliriku kao i prvi spomen Epidaura u povijesnim izvorima. Predavanje će održati kustos Marko Vodopija.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×