Utorak, 22 Kolovoz 2023

Održano događanje Velika Gospa u Konavlima

Uoči blagdana Velike Gospe, 13. kolovoza 2023. Agroturizam Konavle zajedno s Muzejima i galerijama Konavala i bratstvom Velike Gospe organizirali su tematsku večer posvećenu svetkovini Velike Gospe u Konavlima.
Nakon pozdravnog govora gospara Iva Muja iz Agroturizma Konavle, Helena Puhara, viša kustosica Muzeja i galerija Konavala, predstavila je ovo najznačajnije zavjetno svetište posvećeno uznesenju Blažene Djevice Marije u Konavlima. Dugi kontinuitet povijesnog lokaliteta na kojemu je izgrađena crkve Velike Gospe, koja se spominje još u 15. stoljeću, potvrđuje nalaz rimskog nadgrobnog spomenika posvećenog djevojci Magiji Laeti koji se danas čuva u crkvi.
Zahvaljujući inicijativi glazbenice Nene Ćorak za obilježavanje ovog, za Konavle posebnog datuma, vrhunac večeri bio je koncert duhovne glazbe. Mozarta, Schuberta, Caccinija, ali i mnoge druge prigodne kompozicije, predstavila je sopranistica Katarina Margaretić uz pratnju Nene Ćorak na klaviru i Patricije Ćorak na violini.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×