×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/956
×
Srijeda, 30 Kolovoz 2023

Dani europske baštine u Muzejima i galerijama Konavala

DANI EUROPSKE BAŠTINE

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA, 16. 9. 2023. u 10:00

U Zavičajnom muzeju Konavala 16. rujna u 10 sati održat će se Pričaonica narodnih priča za djecu i edukativna igraonica "Poslovice i zagonetke" putem kojih će se novi naraštaji, kroz zabavne aktivnosti i igru, upoznati s bogatim nasljeđem konavoske usmene književnosti.


KUĆA BUKOVAC, 23. 9. 2023.

Tijekom 23. rujna u Kući Bukovac će se prikazivati film „Tajna Bukovčeve ruke“. U srpnju i kolovozu u Kući Bukovac su se održavale edukativno-filmske radionice namijenjene djeci i mladima u dobi od 5 do 15 godina, koje je vodio poznati glumac Nikša Butijer. Na radionicama su se, kroz igru i zabavu, polaznici upoznali s povijesti filma, filmskim tehnikama i sadržajem, a na praktičnom dijelu samostalno su povezivali priče sa slikama, glumili, pisali scenarij i režirali. Kao ishod radionica kreirala se jedna zajednička filmska priča.


ODJEL ZA ARHEOLOGIJU I SPOMENIČKU BAŠTINU, 6. 10. 2023. u 19:00

U Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu otvorit će se izložba „Novootkriveni Epidaur: nalazi terre sigillate i keramike s crvenim premazom s cavtatskih lokaliteta“ u 19 sati. Recentna arheološka istraživanja koja su zadnjih godina vođena u Cavtatu potvrdila su iznimnu povijest ovog mjesta kojega danas percipiramo isključivo kroz prizmu turizma.

Rijetka arheološka iskopavanja zadnjih godina su se intenzivirala upravo zahvaljujući turističkim gradnjama i adaptacijama već izgrađenih objekata.

Izložbom Novootkriveni Epidaur namjeravamo pokazati kako arheologija može postati važan resurs održivog razvoja unutar lokalne zajednice. Želimo naglasiti važnost arheoloških istraživanja kao i njihov znanstveni doprinos u proučavanju i interpretiranju povijesti, ali i formiranju kulturnih vrijednosti i identiteta zajednice. Široj publici predstavit ćemo rezultate istraživanja vođenih u vrtu hotela Supetar, uz teniske terene hotela Albatros, u Supilovoj ulici, te na arheološkom lokalitetu Rat kroz jedan specifičan aspekt pronađenog keramičkog inventara.

Autorice izložbe su Helena Puhara i Sanja Pujo.

Galerija slika

{gallery}956{/gallery}

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×