Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018

Promocija slikovnice Vlaho Bukovac - djetinjstvo

5.8.2018. u vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu promovirana je slikovnica Vlaho Bukovac – djetinjstvo u izdanju Muzeja i galerija Konavala. Autorica teksta je Lidije Crnčević i autorica ilustracija Nore Mojaš. Na promociji su uz autorice sudjelovale promotorice Jelena Obradović Mojaš i Marija Radonić te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić.

Slikovnica Vlaho Bukovac – djetinjstvo je prva od šest dijelova u kojima se želi prikazati život velikog slikara Vlaha Bukovca. Osim svoje iznimne slikarske karijere Bukovac je izuzetno zanimljiva ljudska sudbina dječaka iz Cavtata koji je oplovio svijet i živio u tadašnjim velikim metropolama iz kojih se vraćao svojemu Cavtatu, milom gnjezdu kako ga je sam nazivao. U ovom prvom dijelu Lidija Crnčević je prepričala dio života do Vlahove četrnaeste godine kad se vratio iz Amerike u svoj rodni Cavtat.

Slikovnica je bogato ilustrirana fotokolažem dizajnerice Nore Mojaš koja je korsteći se arhivskim fotografijama, simbolima i tipičnim prirodnim dekoracijama Mediterana uspjela u gledaocu na naj potpuniji mogući način izazvati mirise i boje Cavtata i okolice s kraja 19. stoljeća.

U prepunom vrtu Kuće Bukovac druženje se nastavilo uz glazbeni program Vedrana Mezeja.

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×