Četvrtak, 17 Svibanj 2018

38. Međunarodni dan muzeja - program

Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika

Muzeji i galerije Konavala potvrdili su svoje pripadanje međunarodnoj muzejskoj zajednici obilježavanjem Međunarodnoga dana muzeja 2018. godine. Cilj je manifestacije prezentirati osuvremenjene poveznice muzeja i zajednice, kulturnog krajolika i prirodnog okruženja u kojem djeluje.

Kuća Bukovac predstavila se na svojoj Facebook-stranici (https://web.facebook.com/KucaBukovac/) izložbenom crticom Vlaho Bukovac i glazba. Navedena tema predstavljena je u drukčijem mediju, pa je putem Facebooka postala dostupna širokoj publici izvan muzejske zgrade, kako onoj stalnoj tako i novoj. Predstavljen je i dječji Smart Guide, interaktivni muzejski vodič koji posjetitelji koriste na svojim pametnim telefonima.

Odjel za arheologiju i spomeničku baštinu: Dva lokaliteta, dva pristupa

Riječ je o prezentaciji lokaliteta na različite načine, audio i vizualno. Za UNESCO-ov lokalitet sv. Barbare predstavljena je 3D-fotogrametrija lokaliteta. Lokalitet rijeke Ljute predstavljen je putem audiovodiča koji svi posjetitelji lokaliteta mogu koristiti na svojim pametnim telefonima.

Zavičajni muzej Konavala pripremio je prezentaciju audiovodiča kroz muzejski postav. Vodič je trojezičan, a obuhvaća pedesetak različitih priča kojima se predstavlja konavoska baština i tradicijski način života. Osim toga, u popodnevnim je satima organizirano zajedničko slušanje audiopriča za školsku djecu.

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×