Ponedjeljak, 30 Srpanj 2018

Dodjela zahvalnica - Umijeće izrade konavoskog veza

Zavičajni muzej Konavala jedan je od nositelja zaštite umijeća izrade konavoskog veza. Tim je povodom u subotu održana dodjela zahvalnica svim veziljama koje su sudjelovale u programu provođenja edukacije o umijeću izrade konavoskog veza u organizaciji Ogranka Matice hrvatske  u Konavlima. MHOK već treću godinu organizira radionice i provodi edukaciju voditelja, a konavoske osnovne škole organiziraju vezenje kao izvannastavnu aktivnost u školi. Ostale radionice odvijaju se u Zavičajnom muzeju Konavala, područnim školama i u Matici.
Ove godine zahvalnice i prigodne poklone dobilo je 39 djece i  9 voditelja, a poklone je uručio Frano Herendija, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Konavlima.
Ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić obratila se veziljama s riječima pohvale za njihov trud i rad u današnjem vremenu kad tako teška umijeća i nisu popularna. Večer se nastavila uz izvrstan koncert grupe Bloombox.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×