Petak, 09 Kolovoz 2019

Ljetne likovno-edukativne radionice u Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu

Ljetni program likovno-edukativnih radionica za djecu školskog uzrasta održao se od 29. srpnja do 7. kolovoza u Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu u Pridvorju.

29. srpnja održana je radionica „Poruke sa stećaka“ gdje su djeca imala priliku naučiti što je to stećak, a potom su izabrali omiljeni motiv sa stećka u Brotnicama te ga otisnuli na tkanini i dobili pravi umjetnički rad.

31. srpnja i 2. kolovoza održana je radionica „Rimski carski profil“ u kojoj su djecana glinenoj pločici metodom uleknutog reljefa izradili lice u profilu i time napravili svojevrsni kalup u koji su izlili gips i tako dobili odljev - uvećanu repliku rimskog novca. U drugom dijelu radionice odljeve su premazali šelakom, zatim crvenom bojom, nanijeli su sloj ljepila, a na kraju su strpljivo nanosili listiće i sve  premazali bitumenom.

6. i 7. kolovoza u radionici „Izradimo mozaik“ djeca su imala priliku samostalno izraditi mozaik takozvanom indirektnom metodom. Drugim riječima, njihov zadatak je bio nacrtati skicu, po njoj polijepiti pločice i odstraniti papir te nanijeti fug-masu. Nakon što su to i učinila, djeca su imala prvi vlastiti pokretni mozaik. Ovom radionicom mozaika djeci je pruženo osnovno znanje u  izradi mozaika kao i osnovne tehnike slaganja i kombiniranja materijala na različite podloge. 

Veselimo se sljedećim radionicama i zajedničkom otkrivanju  novih tehnologija.
Do tada - budite veseli, znatiželjni i radišni!

 

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×