Četvrtak, 07 Srpanj 2022

Ljeto u Muzejima i galerijama Konavala

I ovoga smo ljeta pripremili raznovrsni sadržaj za naše najmlađe. Ljetne radionice za djecu održavat će se u Kući Bukovac, Zavičajnom muzeju Konavala i Odjelu za arheologiju, a program odnosno tematiku radionica pogledajte niže.

ZAVIČAJNI MUZEJ KONAVALA

Edukativni i kreativni program za djecu Ljeto u muzeju u Zavičajnom muzeju Konavala održavat će se svake srijede od 10 do 11:30 tijekom srpnja i kolovoza, a bit će posvećen radionicama tkanja na drvenim okvirima.

Tkanje kao tradicionalna tehnika izrade tekstila važan je dio konavoskog kulturnog nasljeđa, a polaznici radionice umjesto na tkalačkom stanu tehniku će upoznati i prakticirati na drvenim okvirima. Uz sami proces pripreme okvira za tkanje, polaznici će naučiti izraditi osnovni platneni vez, pletenicu, kitice..., izrađujući uporabne i ukrasne predmete. Za tkanje će se koristiti vuneni konac, ali i otpadni materijal poput pamučnih traka od stare odjeće, a zasigurno će biti zanimljivo iskušati se u tkanju koristeći elektronske kabele i žice.

Radionice započinju 13. srpnja i željno vas očekujemo!

ODJEL ZA ARHEOLOGIJU

Ljetne radionice Odjela za arheologiju Lenta vremena održavat će se utorkom i petkom tijekom srpnja i kolovoza, a obuhvatit će povijesna razdoblja i artefakte nađene tijekom arheoloških istraživanja u Konavlima. Kako bismo najmlađima približili način života određenog perioda, izrađivat ćemo male diorame kuća, replike alatki, ali i kreativno se izraziti različitim slikarskim i kiparskim tehnikama.

Kao zaključak i završetak ljetnih radionica dizajnirat ćemo jednu veliku lentu vremena od svih radova napravljenih kroz ljetni ciklus radionica, što ćemo i prezentirati na završnoj izložbi.

19., 22., 26., 29. srpnja od 10 do 11:30

paleolitik i neolitik

- izrada stripa s prikazom života ljudi u paleolitiku i neolitiku crtačkim tehnikama (flomasteri i olovke u boji)  te izrada diorame kombiniranim kiparskim tehnikama

  1. i 4. kolovoza od 10 do 11:30

eneolitik / brončano doba

- ukrašavanje glinenih posuda ornamentima i tehnikama karakterističnim za ovaj period

  1. kolovoza od 10 do 11:30

željezno doba

- izrada nakita po uzoru na nalaze s lokaliteta Peranova greda

  1. i 16. kolovoza od 10 do 11:30

Grčka

- helenistička keramika

- izrada crno oslikane posude skyphosa ili lekane papir mache tehnikom po uzoru na fragmente sa Sokola

  1. kolovoza od 10 do 11:30

Rim

- rimski voštani tableti

- izrada voštanih tableta s tekstom ispisanim Trajanovim fontom

  1. i 26. kolovoza od 10 do 11:30

srednji vijek

-radionica izrade malih gipsanih odljeva stećaka i urezivanje ornamenata (vitica, rozete, križevi...) po uzoru na stećke na Sv. Barbari

KUĆA BUKOVAC

Ljetne radionice fotografije i animacije u suradnji s udrugom Luža, Centar za mlade Dubrovnik, iz Dubrovnika ove godine vodit će Nikola Duper, Marta Skorin i Andrea Bagarić.

Termini radionica: 9., 16., 23. i 30. 7. 2022.

-radionica animacije (za djecu od 4  do 8 godina): 15:00 – 16:00

-radionica fotografije (za djecu od 8 do 17 godina): 16:00 – 18:00

Radionice animacije namijenjene su najmlađima. Polaznici će na temelju složenog kostura priče izrađivati scenografiju i likove te snimati pojedine kadrove i animacije. Na kraju će se pripremati završna montaža za projekciju.

Na radionicama fotografije polaznici će imati priliku naučiti osnove fotografije kako s tehničkog tako i s umjetničkog aspekta. Kroz interakciju i druženje s voditeljima i ostalim polaznicima djeca će izgraditi samopouzdanje i steći osnovno iskustvo u ophođenju s ljudima kroz fotografiranje portreta ili nekog drugog izabranog motiva s Bukovčevih slika. Polaznici će kroz simulaciju slike učiti o kompoziciji u slikarstvu i fotografiji. Veselimo Vam se!

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×