Izjava o digitalnoj pristupačnosti

IZJAVA O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI

Muzeji i galerije Konavala, OIB: 18662101737, Gruda (Općina Konavle), Gruda 152 (dalje u tekstu: Muzeji i galerije Konavala) obvezni su osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19, dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja)
Ova Izjava o digitalnoj pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu stranicu www.migk.hr

STATUS USKLAĐENOSTI

Mrežna stranica www.migk.hr je djelomično usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja zbog dolje navedenih nesukladnosti.

NEPRISTUPAČNI SADRŽAJ:

 • Korisnicima nije omogućeno upravljanje promjenom veličine teksta, vrste i boje fonta, boje pozadine teksta kao i kontrasta.
 • Pojedine poveznice nisu deskriptivne i obilježene su tekstom „pročitaj više“.
 • Pojedine pdf datoteke nisu u nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana.
 • Korisnicima nije omogućeno optimalna navigacija sadržajem niti su pojedina područja stranica dovoljno velika i udaljena za nesmetano korištenje osobama s motoričkim poteškoćama.
 • Zbog dinamičnosti naslovnice, čitačima ekrana koje koriste slijepe osobe sadržaj se ne prikazuje uvijek na isti način.

PRIPREMA IZJAVE O DIGITALNOJ PRISTUPAČNOSTI:

Ova Izjava pripremljena je dana 30.06.2020.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Muzeja i galerija Konavala.

Ova Izjava posljednji je put revidirana dana 20.09.2020.

Javna ustanova Muzeji i galerije Konavala će redovito revidirati ovu izjavu odmah po otklanjanju razloga nepristupačnosti sadržaja na mrežnoj stranici.

POVRATNE INFORMACIJE I PODACI ZA KONTAKT:

Molimo korisnike mrežne stranice da obavijeste Muzeje i galerije Konavala ako primijete neusklađen sadržaj, odnosno propuste u vezi usklađivanja sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja, te u slučaju traženja informacija i sadržaja koji nije pokriven opsegom primjene predmetnog zakona.

Sve gore navedene obavijesti i upite mogu se poslati:

 • elektroničkom poštom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 • telefonom na broj: +385 20 690 641 ili
 • poštom na adresu: Muzeji i galerije Konavala, Gruda 152, 20215 Gruda (Općina Konavle).

Muzeji i galerije Konavala odgovorit će u roku od 15 dana od dana primitka obavijesti odnosno zahtjeva ili će u istom roku, uz detaljno obrazloženje razloga koji zahtijevaju odgodu, obavijestiti o naknadnom roku u kojem će odgovoriti na korisnikovu obavijest ili zahtjev.

INSPEKCIJSKI NADZOR:

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske je tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti kao i za nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja.

Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika. Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama (NN 25/13 i 85/15).

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovih mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje (web stranica www.pristupinfo.hr)

 • putem elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • telefonom na broj +385 1 2099 115 ili
 • poštom na adresu: Povjerenik za informiranje, Trg žrtava fašizma 3, 10000 Zagreb

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×