Blog Samonikle priče iz Konavala

Na blogu se svaki dan objavljuje jedan tekst čiji su autori stručni muzejski djelatnici, a tekstovi su podijeljeni na priče iz prirode i priče iz muzeja. Pričama iz prirode predstavljamo prirodnu baštinu Konavala, a biljkama se pristupa više etnografski nego botanički, to jest cilj je povezati čovjeka i biljku iz okruženja na bilo koji od načina: ishranom, liječenjem, blagodatima ili vjerovanjima. Biljke su opisivane sukladno njihovom kalendaru, odnosno u vrijeme njihovog pojavljivanja u prirodi, baš kao što su i mnoge druge teme nastajale u vrijeme u kojima su aktualne. Priče iz muzeja odnose se na materijalnu i nematerijalnu kulturnu baštinu Konavala, a izvori tekstova su: građa Muzeja i galerija Konavala, kazivanja naših sumještana i dostupna literatura.

Muzeji i galerije Konavala pokrenuli su blog pod nazivom Samonikle priče iz Konavala 18. ožujka 2020. godine uslijed COVID-19 pandemije.

Blog Samonikle priče iz Konavala možete posjetiti ovdje:

https://blog.migk.hr/

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×