ProEUverb platforma

Web-platforma PROEUVERB, Prezentacija i usporedba poslovica, sličnosti i različitosti među zemljama Europske unije, produkt je Erasmus + projekta u kojem su Muzeji i galerije Konavala sudjelovali kao koordinator, ujedno i kao jedini muzej u Hrvatskoj koji sudjeluje u nekom Erasmus+ programu. U projektu su sudjelovali i partneri iz Finske (Centar za obrazovanje odraslih Jarvilakeusa) i Portugala (Epralima, escola profesional do Alto Lima). Ideja projekta je da se u tri europske zemlje usporede vrijednosti nematerijalne baštine koje su u različitim krajevima različito zaživjele. Ukratko je prezentirano iskustvo sudjelovanja u projektu, program mobilnosti kao i suradnja između partnera. Na sastancima koji su se održali u sve tri zemlje sudionici su razmijenili iskustva i ideje vezane za prikupljanje građe, a mogli su se upoznati s načinom rada partnera u drugim dijelovima Europe.

Platforma je dostupna na četiri jezika, što joj daje veliku mogućnost vidljivosti među budućim korisnicima. Poslovice su podijeljene tematski: sezonske, muškarci i žene, ponašanje, poljoprivreda, zdravlje. Uz poslovice je postavljen i preglednik Multumedija u kojemu se nalaze različiti video uradci na temu prikupljenih poslovica kako bi bolje kontekstualizirali građu pojedine zemlje.

Web platformu je izradila tvrtka Link2 iz Zagreba, a vizualni identitet potpisuje Nora Mojaš, dizajnerica iz Dubrovnika.

Web platforma dostupna je na  www.proeuverb.eu.

logo safestay

U sastavu Muzeja i galerija Konavala nalaze se:

Zavičajni muzej Konavala, Kuća Bukovac, Arheologija i spomenička baština i Mauzolej obitelji Račić.

Testreveal

df gfdg dfg dfg dfg dfg dfg

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×